Monday, August 2, 2010

10 dagar i Bangkok
Mormor och Amy i taxin som ska ta oss till Bangkok! 


På thailändska heter staden Krung Thep Maha Nakhon (กรุงเทพมหานคร, krung thêep máhǎa nákhɔɔn), vilket betyder "änglarnas stad" Lite kul eftersom Göteborg också är änglarnas stad!!!! Bangkok har även ett längre ceremoniellt namn: Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit... Skyskrapor..skyskrapor så långt ögat når. 


Reklam på ett lite fräckare sett! Här har man dragit ett helt linne över ett höghus!


MBK!
Här spenderades mååånga timmar! Prova, pruta och shoppa!


Jonas och Amy utanför MBK.


Iiiiiih, det är så högt när man åker rulltrappor så att man får svindel.


Jeans i långa rader. En av försäljarna upprepade "Snygga rumpa" på bruten svenska, och försökte övertyga oss om hur snyggt dom satt!!!


Tårtor! Här nöjer man sig inte med lite jordgubbar på toppen... Tårtan med prinsessan var Amys favorit! Sushi! En av våra favoritrestauranger serverade både sushi och mat som vi fick koka själva i en gryta som stod på bordet. Maten åkte runt på räls så det var bara att plocka det man ville ha.Mums!


Här här huset som vi lånade...Till vänster står vår maid Don och bredvid henne Star. De hjälpte till med precis allt! De handlade och lagade frukost åt oss. De tvättade kläder och bäddade sängar... Oj vad dom tog väl hand om oss. Givetvis så ääälskade dom Amy och lekte med henne och flätade hennes hår! Don lärde oss laga lite Thaimat! Nu gäller det bara att hitta rätt ingredienser hemma i Sverige!Kyckling i rödcurry och kokosnötmjölk, satayspett, nudlar med kyckling och grönsaker...


En tripp med båt längs med floden...skulle varit en helt underbar upplevelse om inte Amy helt plötsligt visade sig vara skräckslagen över att sitta i båten och upprepade Inte ramla i, inte ramla i....
(Vi försökte pedagogiskt tala om att räcket var högre än henne så det fanns ingen möjlighet att hon skulle kunna ramla i...men men)


När vi kom fram till vår anhalt...Kungens palats (inte bilden) så visade det sig att vi var för sena de skulle stänga, men inte långt därifrån fanns det ett tempel med en stor liggande Buddha så vi började traska...på vägen dit fick vi veta av minst 6 olika personer att det var stängt men att de kunde hjälpa oss med en minst lika intressant upplevelse på en annan plats, som tur var så hade vi blivit varnade innan för att det kunde komma fram personer och säga det så vi traskade på och visst låg Buddhan kvar...:-)


Alla ville fotas med Amy...hon var en större attraktion än Buddhan...men det visste vi ju redan innan...


Fotsulorna....

No comments:

Post a Comment